29/04/2022

Na de lockdown periodes was het eindelijk weer zover en organiseerden we op 2 april onze vijfde Bridgdrive. Met deze editie ondersteunen we twee prachtige goede doelen, de Peetfamilie en KDC AandachtsLab.

 

 

Bridgen in de monumentale eetzaal (Foto: Koos Bommelé)

 

 

 

De Peetfamilie is een stichting binnen Studentenvereniging Sanctus Virgilius. Elk jaar tijdens hemelvaart worden 15 mensen met een ernstige beperking in de watten gelegd door een 40-tal studenten en de benodigde medische begeleiding. Stichting KDC AandachtsLab is een gespecialiseerd en bijzonder kinderdagcentrum waar kinderen tot 18 jaar met een ernstige meervoudige beperking gestimuleerd worden in hun ontwikkeling door elke mogelijkheid hiervoor te benutten.

Bridgedrive

De bridgedrive is wederom gehouden in het sociëteit gebouw van Virgiel, het voormalige Sint Barbera Klooster aan de oude Delft. Dit keer met 40 paren, dus 80 spelers, die middels hun spel ook officiële Bridge meesterpunten konden vergaren. Ook deze keer weer onder leiding van de gecertificeerde wedstrijdleider Guus Mooibroek. Guus dank je voor je inzet om deze Bridgedrive opnieuw mogelijk te maken. De in totaal 15 spellen verdeeld over de ochtend en middag sessies zijn gespeeld in de grote eetzaal.

Locatie en niet te vergeten gebak en lunch.

De ontvangst in de Prestige zaal, met koffie en gebak (Gebakken door de Antoni van Leeuwenhoek bakkers) betekende voor veel deelnemers een weerzien met bekende deelnemers uit de voorgaande edities en met onze Lions leden. Fijn om te zien dat veel deelnemers de goede doelen opnieuw ondersteunen. De lunch is ondertussen een traditie, en wordt door onze leden verzorgd, met een grote variatie aan broodjes, fruit en alvast een voorproefje van de wijnproeverij.

Gebak in de Prestigezaal

Prijsuitreiking

rond 16:30 waren de punten geteld, de scores berekend en de winnaars bekend. De prijzen beschikbaar gesteld door Kippie Grillprodukten, China Body, Tartufo traiteur (Fabio), Rondvaart Delft (Rederij Brands),Slagerij van vliet, Restaurant “Bij Harry”, Léonidas, Nancy’s Sun, Hotel Emauspoort, Wines & Whiskies , Wijnhuys Kinésis. Met dank aan de sponsorcommissie en verzamelaars van alle kleine en grote prijzen

Wijnproeverij

Na afloop van de formele wedstrijd is er tijd voor ontspanning. Ook deze keer is de wijnproeverij weer verzorgd door Wijnhuys Kinésis. Niet alleen proeven, er werd ook besteld, per fles of doos. Ook van deze bestellingen gaat een deel naar de geode doelen.

Dank!

Al met al een bijzonder geslaagd evenement. Het blijft een feestje om dit als Lionsclub samen met de studenten van de Peetfamilie te organiseren. Met soms een hobbel in de voorbereiding (een lockdown en uitstel) of op de dag zelf, als er toch echt nog een kachel extra nodig is on de grote eetzaal.
De deelnemers waren zeer enthousiast en met name over de ontspannen sfeer en prettige organisatie.

 

Leden Antoni van Leeuwenhoek (Foto: Koos Bommelé)

Namens Lionsclub Antoni van Leeuwenhoek, de Peetfamilie en KDC Aandachtslab bedankte de voorzitter Roger Demkes, een ieder die heeft bijgedragen aan deze wederom succesvolle lustrum Bridgedrive 2022