26/01/2019

Bridgedrive voor Peetfamilie groot succes

DELFT - Onlangs organiseerde de Lions Club Delft Antoni van Leeuwenhoek voor de derde keer een bridgedrive ter ondersteuning van 'Stichting de Peetfamilie'.

De Peetfamilie (www.peetfamilie.nl) is een stichting binnen de Katholieke Studentenvereniging Sanctus Virgilius. Elk jaar tijdens Hemelvaart worden 15 mensen met een ernstige beperking in de watten gelegd én adequaat medische begeleid door een 40-tal studenten van deze Delftse studentenvereniging.
De bridgedrive werd gehouden in het sociëteitsgebouw van Sanctus Virgilius, het voormalig Sint-Barbaraklooster, Oude Delft 57. Dit keer waren er maar liefst 47 paren, die ook officiële Bridge Meesterpunten konden vergaren, onder leiding van de gecertificeerde wedstrijdleider Guus Mooibroek. De deelnemers aan de bridgedrive werden ontvangen in de monumentale Prestigezaal, die speciaal voor de gelegenheid was omgebouwd tot een gezellige ruimte waar koffie, thee en door leden van de Lions zelf gebakken taarten klaarstonden. 'Heel AvL Bakt' was werkelijkheid geworden. Er was voldoende mogelijkheid om kennis te maken met elkaar, met vertegenwoordigers van Lions en het bestuur van Stichting de Peetfamilie.

Biedboxen
Het bridgen zelf vond plaats in de grote monumentale Eetzaal die feeëriek verlicht was. Er werd gespeeld in 2 zittingen. Per zitting werd, in drie verschillende lijnen (per lijn 10 paren), in totaal 15 spellen gespeeld. Voordat het bridgen begon, heette Han de Krom, voorzitter van de Lions Club, de deelnemers welkom. Hij gaf een korte toelichting op de doelstelling en het programma. Wedstrijdleider Guus Mooibroek van bridgevereniging DBC zorgde ervoor dat de juiste kaartspellen en de zogenoemde biedboxen op de tafels en de bridgemates, een klein draadloos apparaat waarmee wordt geregistreerd door wie welk spelcontract wordt gespeeld en wat het resultaat is, foutloos functioneerden. Hulde aan de wedstrijdleiding en aan de bridgeclubs DBC en ODD uit Delft die de spellen en de benodigde apparatuur belangeloos beschikbaar stelden. Aan de deelnemers werd een meer dan uitgebreide en door de leden van de Lions zelfgemaakte lunch aangeboden! Een geweldig assortiment aan lekkere broodjes en een gratis glas wijn, geselecteerd uit het assortiment van webwinkel mijnwijn.eu! Rond 16.30 uur werden de prijzen uitgereikt aan de gelukkige winnaars. Zij konden kiezen uit een groot aantal prijzen, ter beschikking gesteld door de volgende sponsoren: Il Tartufo traiteur, Rederij Brands, The Read Shop, Slagerij Lander, Restaurant Sijgje, Team Kippie Grillprodukten, Uit De Kunst, China Body, Slagerij van Vliet, Marion Vuurens, Chantal Grootveld, Wines & Whiskies, MijnWijn.eu, Leonidas en Restaurant Huszar. Daarnaast doneerden Dispuut FLIEREFLUITER (AVSV), dhr. en mevr. Meijs, mevr. Van Pelt en Hotel de Emauspoort een mooi bedrag.
Na afloop werd een heerlijke wijnproeverij aangeboden. Het MijnWijn.eu-team: Guy van Hoek, Timo Zomerdijk, lieten een reeks geweldige wijnen proeven, voorzien van hun deskundig advies. Deze werden ook besteld, per fles of per doos. Een deel van die omzet gaat ook naar de Peetfamilie. Een bijzonder geslaagd evenement dat circa 3.000 euro opleverde voor het goede doel! Iedereen was heel enthousiast en zeer te spreken over de organisatie en de sfeer. Een keer kennis komen komen maken met de Lionsclub Antoni van Leeuwenhoek? Iedereen is welkom! Contact: secretarisalv@gmail.com

https://www.delftopzondag.nl/nieuws/algemeen/89609/bridgedrive-voor-peet...